DIY: Hair chalk dye

by - 3/03/2013

Jau gerą pusmetį (jei ne ilgiau!) kone kiekviename populiaresniame interneto puslapyje galime išvysti "įkvėpimą sukeliančių" nuotraukų su neįprastų spalvų plaukų sruogelėm. Bent jau aš, tik pavydžiai pažvelgdavau į nuotraukas ir pagalvojus, kad man trūksta tiek drąsos nusidažyti kokia rožine spalva plaukus, tiek stiprių plaukų (maniškiai graudžiai tariant yra kaip šiaudai), nes buvau įsitikinusi, kad tokį įvaizdį galima išgauti tik kirpyklojoje, arba namie su normaliais plaukų dažais, o juk visiem ne paslaptis, kad plaukų dažymas didelio gėrio plaukų struktūrai neduoda. Tačiau prieš keletą mėnesių visai netyčia aptikau video, kuriame mokė, kaip namų sąlygomis pačiai nusidažyti plaukus su KREIDELĖM! Iš tiesų tai su pastelėm, bet pirmam kartui, norint pasižiūrėti kaip visą tai atrodo "sueina" ir elementarios kreidutės, kuriomis vaikystėje visi piešė ant asfalto. Pati išbandžiau šį metodą ir rezultatai tikrai nenuliūdino, tad dalinuosi proceso medžiaga su jumis.
1. Susirandame kreidelių (arba pastelių, ką po ranka turit). Patarimas: kreideles rinkitės pagal savo plaukų spalvą. Jei esate šviesiaplaukė, tai ant jūsų "lips" praktiškai visos spalvos. Didesnis klausimas tamsiaplaukėms. Aš pati naudojau mėlyną, tačiau manau puikiai pavyktų rezultatą išgauti ir su raudonais atspalviais. 
2. Pasiimkite plaukų sruogą, ją sudrėkinkite vandeniu ir susukite į tvirtą virvutę.
3. Laikydami susuktą plaukų sruogą pasiimkite norimos spalvos kreidelę ir gerai iš visų pusių "nuspalvinkite" plaukus.
4. Tęskite tai su visom sruogom. Proceso eigoje galite keisti kreidelių spalvas arba tą pačią sruogą daryti "ombre" stiliumi, t.y. nuo vienos spalvos pereiti prie kitos.
5. "Nuspalvinę" visas sruogeles iššukuojame kiekvieną sruogą.
6. Išdžioviname plaukus.
7. Naudodami tiesintuvą ar plaukų garbanojimo žnyples, susukame plaukų galiukus (šis žingsnis nėra būtinas, puikiai atrodo ir tiesūs plaukai).
8. Susuktas sruogeles nupurškiame plaukų laku (net jei ir negarbanojot plaukų, vis tiek siūlyčiau galiukus nupurkšti).

Irrrrr done! Būdas lengvai paįvairinti savo kasdienę išvaizdą. Spalva laikosi iki pirmo galvos plovimo (nors maniškė nusitrynė bemiegant, tačiau jei naudotumėt pasteles, galbūt rezultatas išliktų ilgiau). Tai pat, noriu pasakyti, jog neapsigautumėt. Internete (manodrabuziai.lt; tarpmergaiciu.lt) yra gausiai parduodamos "plaukų kreidelės". Pačių kreidelių kaina nėra didelė, apie 3,5lt - 5 lt, tačiau nepamirškite ir pašto išlaidų (+ 5lt), o visas triukas tame, kad tos kreidelės nei plaukam skirtos, nei kitam, kosmetinę paskirtį turinčiam dalykui. Paprastų kreidelių ar pastelių galite nusipirkti bet kurioje dailės reikmenų parduotuvėje. :)
Ar jau esate išbandę panašius plaukų dažymo būdus? Pasidalinkite savais rezultatais!

You May Also Like

2 comments

  1. This is SO cool! Thanks for the tutorial <3

    ReplyDelete
  2. Your welcome! I hope you understood everything! :)

    ReplyDelete